Frakt från 29 kr  Fri frakt över 750 kr 
  Snabb leverans (1-3 dagar)

Drops Nepal

 

Drops Nepal

 

Drops Nepal är ett garn i ull och alpacka, lätt att sticka i.

 

Kvalité 65% Ull, 35% Alpacka
Nystan50gr = ca 75m
Stickor5mm
Masktäthet17m x 22v = 10 x 10 cm
TvättHandtvätt, torkas plant

 

Drops Nepal

Drops Nepal är ett garn som innehåller ull och alpacka, en blandning av kvalitéer som fungerar riktigt bra. Det är ett stadigt garn som är lätt att sticka i och det stickade blir fast och tät men är ändå mjukt. Garnet är omtyckt och populärt och har funnits flera år på marknaden. Garnet finns både helt enfärgade , men även mixade. De mixade färgerna är lätt skiftande i snarlika kulörer, vilket gör det stickade eller virkade mer levande.

Vad kan göra med Nepal?

Drops Nepal passar till att sticka alla typer av plagg, men även accessoarer blir fina i Nepal. Om du stickar en mössa behöver du 2 nystan. Till en tröja dam stl M i normal passform går det ca 12-15 nystan. Det beror på längd och om du ska sticka med fler färger.  Det går också bra att virka i Nepal. Du kan virka mormorsrutor och göra en vacker pläd t ex. Om du vill kan du tova i garnet. Det går alldeles utmärkt.

Stickor och masktäthet

Rekommenderade stickor till Nepal är  stickor 5mm. Men grövre stickor går att använda om du vill sticka något som är lite lösare, som t ex en patentstickad sjal. Tjockleken på garnet räknas till gruppen Aran. Det betyder att masktätheten är ca 17m på 10cm.

Hur tvättar man?

Plagg som är stickade i Drops Nepal tvättar du bäst med handtvätt, max 30gr. Sen bör plagget torkas plant. Garnet kan tovas.

 

Tillverkning

Drops Nepal är tillverkat i Peru och ullen och alpackan kommer från länderna i Sydamerika.  Garnfibrerna har behandlats så lite som möjligt. De har bara tvättats och inte utsatts för någon kemisk behandling innan färgningen. Det är spunnet med tre trådar vilket ger vackra och speciella maskor, lite rustika. 

Innehåll: 65% Ull, 35% Alpacka

Garngrupp: C (16 - 19 masker)

Vikt/längd: 50 gram = ca. 75 meter

Rekommenderade stickor: 5 mm

Stickfasthet: 10 x 10 cm = 17m x 22v

Handtvätt, max 30°C / Torkas plant / Kan tovas

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen