Frakt från 29 kr  Fri frakt över 750 kr 
  Snabb leverans (1-3 dagar)

Sirdar Jewelspun aran

 

Sirdar Jewelspun aran

Garnet Sirdar Jewelspun aran är ett garn helt i akryl. Det är ett färgrikt garn där varje färg består av 6 olika färgskiftningar. Garnet kan användas till all typ av stickning och virkning

  • Garn: 100% akryl
  • Nystan: 200gr = ca 500m
  • Stickor: 5 mm
  • Masktäthet: 18m x 24v = 10 x 10 cm
  • Tvättråd: Maskintvätt, ullprogrammet

Sirdar Jewelspun aran

Jewelspun aran är ett garn helt i akryl, vilket gör garnet användbar för dig som inte gillar ull. Det är ett färgrikt garn där varje färg består av 6 olika färgskiftningar.

Att sticka med Jewelspun går lätt. Stickor som Sirdar rekommenderar till garnet har tjockleken 5 mm. Det är endast en rekommendation. Vill du att ditt plagg ska vara tätare så stickar du med tunnare stickor. Vill du att plagget ska vara lösare stickad, så stickar du i grövre stickor. Att sticka en sjal i rätstickning med grova stickor blir riktigt fint. Maskorna glider lätt på stickorna utan att för den skull vara hala och garnet håller ihop fint. 

Sirdar, ett märke med gamla anor

Sirdar grundades redan 1880 och är en av de äldre garntillverkare/grossister. Tillverkning köper man in från andra företag, men designen av garnerna är Sirdars. Det finns många mönster. Några är översatta till svenska av Teeteegarn eller Västgöta broderi.

Att sticka i akryl

Garn i akryl är ofta prisvärda alternativ till ullgarn. Det gör det också möjligt för dig som inte gillar eller tål ull att kunna sticka i fantastiskt fina garner ändå. De är ofta lättstickade , liksom är fallet med Jewelspun aran. Det är garn som passar bra till tröjor, koftor, sjalar men också till mössor, filtar och en hel del annat.

 

Stickmönster

Det finns ett antal mönster som Sirdar tagit fram enbart med tanke på garnet Jewelspun aran.  Men där finns också ett stort antal andra mönster som kan användas. Stickmönster med tjocklek Worsted  (ca 18 m = 10 cm) med stickor 4-5 mm passar till garnet Jewelspun. Sjalar och halsdukar blir jättefin, likaså virkade filtar, stickade tröjor och koftor.

Hur tvättar man garnet Jewelspun aran?

Garnet Jewelspun kan du tvätta i maskin. Men använd gärna ullprogrammet. Som all stickning bör plagget sen torkas plant.

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen