Frakt från 35 kr  Fri frakt över 750 kr 
  Snabb leverans (1-3 dagar)

2-trådigt ullgarn Ede 2-ply Sport

2-trådigt ullgarn från Delsbo Garn

Ede 2-ply Sport är ett 2-trådigt garn i tjockleken sport (100gr = ca 350m), spunnet 8/2. Garnet är tillverkat åt oss i Lettland av ull från Lettland och Nya Zeeland.

Kvalite100% ull
Härvor100gr =  350m
Stickor2,5 - 3mm
Masktäthet26m = 10cm
  

Handtvätt eller maskin ullprogram

Ede 2-ply Sport

Vi har valt att kalla garnet för Ede 2-ply Sport. Ede är en by i Delsbo, 2-ply talar om att garnet är 2-trådigt och sport är grovleken; 26m = 10cm med stickor 3mm.

Den naturliga lystern på garnet ger fin yta på det stickade, såsom ett riktigt ullgarn gör. För närvarande finns garnet i 17 olika nyanser. Mössor och vantar blir fina i Ede 2-ply Sport, likaså koftor och tröjor. Garnet är lättstickat och flyter bra på stickorna utan att dela sig. Garnet stickas med stickor ca 2,5-3 mm. Det ger en masktäthet ca 26 m = 10 cm.

Det lettländska företaget samlar in ull i Lettland och köper resten av ullen från Nya Zeeland. Därefter färgar och spinner de ullen till garn i sitt egna spinneri  Det känns bra att kunna göra affärer med ett traditionellt och familjärt företag i ett grannland.

Är Ede stickigt?

Ja, kanske lite. Om du är känslig för ull kanske du tycker det. Men det är sånt som försvinner med användning. Ett ullplagg blir bara skönare ju mer man använder det. Vassheten poleras bort. 

Tvättråd

Ede 2-ply Sport kan tvättas i maskin 40gr, men på ulltvättsprogram. Bör torkas plant.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen