Frakt från 35 kr  Fri frakt över 750 kr 
  Snabb leverans (1-3 dagar)

Lillemor by Permin

 

Lillemor by Permin

Lillemor by Permin är ett garn i ekologisk merinoull. Mjukt garn som passar bra till babykläder och barnkläder.

Garn: 100% ekologisk merino ull

Nystan: 25gr = 100m

Stickor: 3 - 4 mm

Masktäthet: 24 - 26 m = 10 cm 

Lillemor by Permin

Lillemor by Permin är ett garn i 100% ekologisk merino ull. Ullen kommer från Sydamerika och är *Mulesing fri. Kvaliteten är hög och garnet är garnet är fantastiskt skönt att sticka med, mjukt med maskor som lätt flyter på stickorna och som inte delar på sig.

Bra till babykläder och barnkläder

Det här är ett garn som passar speciellt bra till babykläder och barnkläder. Mjukheten och att det är tvättbart i maskin 30gr (Delsbo Garnlagret rekommenderar ullprogrammet) gör det lämpligt till små barns ömtåliga hud. Det passar också den som är extra känslig mot ull.

Små nystan och drygt garn

Att nystanen bara väger ca 25 gr gör att det inte blir så mycket restgarner som du inte vet vad du ska göra med. Men trots att nystanet är lätt, så innehåller det ändå ca 100m garn. Det gör garnet drygt. Stickor som Permin rekommenderar till garnet är 3 – 4 mm. Det ger en stickfasthet på 24 – 26 m / 10 cm.

Milda färger

Färgskalan för Lillemor by Permin är mild, lite dov, men ändå inte pastell.  De ger ett skönt intryck och färgerna kan lätt kompletteras i olika färgställningar och ränder.

*Mulesing är ett sätt att få fåren fri från en viss sorts insekt. Det är ett plågsamt sätt som innebär att man skär bort huden runt runt fårets svans ofta helt utan bedövning.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen