Frakt från 35 kr  Fri frakt över 750 kr 
  Snabb leverans (1-3 dagar)

Sockgarn

Idag finns många fina garner speciellt tänkta till sockgarn. Det är garn oftast i ull men kan också vara bomull eller bambu. Sockgarnet är förstärkt med nylon, vilket gör garnet slitstarkt. Det finns även sockgarn helt i naturfibrer. Då har man bytt ut nylonet mot nässelfibrer. Garnet är också anpassat till att kunna tvättas i maskin.  

Austermann Step

Austermann Step

Sticka tofflor

Stickmönster basic sockorBasic Sockor

Sticka sockor i strumpgarn

Man kan sticka sockor i vilket garn som helst, men om man vill att de ska hålla för slitage bör man se till att garnet innehåller polyamid eller nässelfibrer. Många garner som finns på marknaden tänker man inte på att de kan bli jättefina sockor av, t ex Zenta by Permin eller Viking Alpaca Storm. Man ska dock kontrollera tvättråden noga. Det är inte säkert de är superwashbehandlade. För att vara helt säker på tvätt och hållbarhet kan man söka efter de garner som är tänkta till sockgarner.

Vilket garn man väljer till sina sockor beror på vilken kvalitet man vill ha och vilken tjocklek på strumporna. Det finns många garner i olika tjocklekar. De tunnaste strumpgarnen kan man sticka med stickor 2 mm och de tjockaste ända upp till stickor 5-6 mm, riktiga raggsockor.

Idag finns en hel värld med strumpgarner i olika färgkombinationer. Det kan bli randiga sockor eller prickiga. Ibland är mönstrena osymetriska. Det blir spännande sockor som passar olika mäniskor och olika fötter i alla åldrar.

Hos Delsbo Garnlagret finns tunnaste sockgarner från Sachenmayr, Regia och Austermanns Step 5. Vi har också tjockare sockgarner från Teete och Viking of Norway.

 

Ska jag sticka sockor från tån eller skaftet?

När man stickar sockor kan man välja mellan att börja uppifrån vid skaftet eller vid tån. Det går bra både och. Fördelen med att börja stickningen vid tån är att man får en mycket fin tå och att man kan göra skaftet så långt garnet räcker. Fördelen med att börja vid skaftet är att det är lättare att mäta storleken på foten. Men båda varianterna fungerar. Huvudsaken att det blir ett par sockor som man är nöjd med.

Så här kan du lägga upp vid stickning från tån

 

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen