Frakt från 35 kr  Fri frakt över 750 kr 
  Snabb leverans (1-3 dagar)

Delsbo Garnlagrets miljöpolicy

Hos Delsbo Garnlagret tänker vi mycket på miljön. Vad vi gör som skadar eller förbättrar miljön är något som våra barn och barnbarn ska ärva. Därför är det viktigt för oss.

 

Förpackningarna

Vi skickar våra varor i pappersförpackningar, påsar som är lätta att fylla och lätta att öppna, samt att de håller i transporten till dig. Det har vi gjort i många år. Från början var det svårt att få tag på bra pappersförpackningar om man inte ville ha kartonger, men nu finns det. Alla garner är också packade i en innerpåse av papper eller orginalpåsen som garnet kom till oss i.

Vi försöker undvika all plast. Vi har fortfarande plastpåsar kvar i lagret, så dessa använder vi. Men vi köper inga nya.

Våra garner

Garnerna som vi säljer består mestadels av ull, bomull, lin och bambu. Men vi har även garner i akryl och garner som innehåller nylon. Det har vi för att du som kund ska få ett brett sortiment att välja från. De flesta sockgarner är förstärkta med nylon för att de ska klara slitage bättre. Vi har dock ett sockgarn där man bytt ut nylonen mot nässelfibrer.

 

Lokalerna

Vi städar med så miljövänliga produkter vi kan. Vatten, såpa, citron, bikabonat.

På gården där vi håller till får vi varmvatten och värme under sommar-halvåret från solpaneler och under vinter-halvåret från ved från egen skog. Veden eldar vi i en mycket modern vedpanna med ackumulator-tankar. Elen får vi från våra egna solceller. De täcker vår årsförbrukning av el.

 

Och naturligtvis är företagsbilen en el-bil

 

Margareta,   Delsbo Garnlagret

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen