Frakt från 35 kr  Fri frakt över 750 kr 
  Snabb leverans (1-3 dagar)

Marks & Kattens

 

Historia

Marks & Kattens är ett varumärke med anor. Det grundades redan 1885 och är fortfarande aktivt med garn och mönster. För närvarande arbetar märket NDRWRX och Marks & Kattens tillsammans. Garnkvaliteerna kommer i regel från länder inom EU, t ex Turkiet.

Bomullsgarnet Julia

Ett spännande garn från Marks & Kattens/NDLWRX är Julia. Det är ett lite tjockare bomullsgarn som finns i härliga multifärger men även enfärgade. Sockgarnet Wilma är ett tunt stabilt sockgarn som har bra hållfasthet och är lätt att sticka i. Snart kommer den gamla godingen Piggelen till försäljning igen med fina babymönster.

Mönster från Marks & Kattens

Mönstren är gedigna och passar vårt nordiska arv och stil. Garnkvalitéerna är av bra kvalitet och fyller miljöcerifieringar inom branchen. Här hittar du många basic-mönster, t ex till det nya garnet Wera. Wera är ett garn i den spännande blandningen ull och lin.

Vi har redan Marks & Kattens dockhäften till försäljning. Det passar till garn i tjocklek fingering alt sport weigt (ca 27-29 m / 10 cm). Här finns stickmönster på kläder till dockor. De kan också användas till prematur-baby. Det finns också ett fint virkmönster på en dop-klänning.

Att sticka i garn från Mark & Kattens

I varje stick/virkmönster finns det rekommendationer på tjocklekar på stickor och nålar. De är bara rekommendationer. Allra bäst resultat får du om du först prövar att sticka en provlapp och testar vilka stickor som passar just dig.  Även garnmängden som går åt till Marks & Kattens mönster kan variera beroende på hur just du stickar.

När du stickat eller virkat klart ditt projekt blir resultatet finare om du väter upp (alternativt tvättar) plagget och låter det torka plant format till den storlek du vill ha. Det går inte att spänna ut för mycket. Då förlorar plagget sin spänst.

Populära produkter i underkategorierna

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen