Frakt från 29 kr  Fri frakt över 750 kr 
  Snabb leverans (1-3 dagar)

Drops Baby Merino

Superwashbehandlat garn i 100% merinoull

Drops Baby Merino är ett garn som är spunnet av många tunna merinoullstrådar. Merinoull kommer från merinofår som lever frigående i Sydamerika. Ull från merinofår är extra mjukt och inte kliigt. Det och att det är superwashbehandlat och är helt fritt från farliga kemikalier gör att garnet är mycket lämpligt till babykläder och barnkläder. 

Material: 100% Merino Extrafine Superwash

Vikt/längd: 50 gram = ca. 175 meter

Rekommenderade stickor: 2,5 - 3,5 mm

Stickfasthet: 10 x 10 cm = 24m x 32v

Baby Merino ett kabelspunnent garn

Drops Baby Merino har skapas genom att man spinner ihop många tunna trådar. Detr gör att garnet blir elastiskt och att maskorna tydligt syns i stickningen. Garnet formas lätt så att stickningen ser jämn och fin ut. 

Att det är kabelspunnet innebär att man måste vara extra noggran med hur man behandlar det. Det är bättre att sticka för hårt än för löst. Då håller plagget bättre form. Gör gärna en provlapp och tvätta så ser du hur det beter sig. 

Tvätta inte för varmt

Var försiktig när du tvättar, så du inte har för höga temperaturer. . Lägg det heller inte i blöt för länge. Plagget mår bäst av att plantorkas. 

Tvättråd: Fintvätt 40gr

Tvättmedel: Tvättmedel anpassat till ull

Använd inte sköljmedel. Det förstör superwashbehandlingen.

 Oeko-Tex® certifiering 

Drops Baby Merino är  Oeko-Tex® certifierad. Det innebär att garnet har testats och är helt fritt från farliga kemikalier och därför säker att använda.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen