Frakt från 29 kr  Fri frakt över 750 kr 
  Snabb leverans (1-3 dagar)

Sirdar Jewelspun chunky

Sirdar Jewelspun chunky

Garnet Sirdar Jewelspun chunky är ett garn i akryl och ull. Det är ett färgrikt garn där varje färg består av 6 olika färgskiftningar. Garnet kan användas till all typ av stickning och virkning

  • Garn: 80% akryl, 20% ull
  • Nystan: 200gr = ca 300m
  • Stickor: 6-7 mm
  • Masktäthet: 14m x 19v = 10 x 10 cm
  • Tvättråd: Maskintvätt, 40gr skon.

Sirdar Jewelspun chunky

Sirdar Jewelspun chunky är ett garn i 80% akryl och 20% ull. Garnet är1-trådigt med bra spinning. Det är ett färgrikt garn där varje färg består av 6 olika färgskiftningar.

Att sticka med Jewelspun går lätt. Stickor som Sirdar rekommenderar till garnet har tjockleken 6-7  mm. Det är endast en rekommendation. Vill du att ditt plagg ska vara tätare så stickar du med tunnare stickor. Vill du att plagget ska vara lösare stickad, så stickar du i grövre stickor. Att sticka en sjal i rätstickning med grova stickor blir riktigt fint. Maskorna glider lätt på stickorna utan att för den skull vara hala och garnet håller ihop fint. 

Sirdar, ett märke med gamla anor

Sirdar grundades redan 1880 och är en av de äldre garntillverkare/grossister. Tillverkning köper man in från andra företag, men designen av garnerna är Sirdars. Det finns många mönster. Några är översatta till svenska av Teeteegarn eller Västgöta broderi.

Att sticka i akryl

Garn i akryl är ofta prisvärda alternativ till rena ullgarn. Det gör det också möjligt för dig som inte gillar eller tål ull att kunna sticka i fantastiskt fina garner ändå. De är ofta lättstickade , liksom är fallet med Jewelspun chunky.

 

Stickmönster

Där finns ett stort antal andra mönster som kan användas. Stickmönster med tjocklek chunky (ca 14 m = 10 cm) med stickor 6 – 7  mm passar till garnet Jewelspun chunky. Det här garnet blir speciellt fint till långa halsdukar, men även mössor, tröjor blir bra. likaså virkade filtar.

Hur tvättar man garnet Jewelspun chunky?

Garnet Jewelspun chunky kan du tvätta i maskin. Men använd gärna ullprogrammet. Som all stickning bör plagget sen torkas plant.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen