Frakt från 35 kr  Fri frakt över 750 kr 
  Snabb leverans (1-3 dagar)

Marks & Kattens Wera

 

Marks & Kattens Wera

Garnet Wera från Marks & Kattens är ett garn i ull och lin, en härlig blandning av naturliga fibrer. Garnet kan användas till alla typer av kläder, som t ex tröjor, koftor, mössor, halsdukar mm till både stora och små.

  • Garn: 80% ull, 20% lin
  • Nystan: 50 g = ca 210 m
  • Stickor: 3 mm
  • Masktäthet: 26m x 37v = 10 x 10 cm
  • Tvättråd: Handtvätt

 

Marks & Kattens Wera

Wera är ett garn helt i naturliga fibrer. Lin och ull sammarbetar på ett naturligt och hållbart sätt. Ullen ger garnet mjukheten, värmen och är stommen i garnet, medan linet ger garnet glansen och styrkan. Det är ett ullgarn med lyster och lite skimrande karaktär. 

Det är lätt att sticka i Wera. Maskorna glider lätt på stickorna utan att för den skull vara hala och garnet håller ihop fint. Stickor som är rekommenderade till garnet är stickor 3 mm. Det är endast en rekommendation. Vill du att ditt plagg ska vara tätare så stickar du med tunnare stickor. Vill du att plagget ska vara lösare stickad, så stickar du i grövre stickor. Att sticka en sjal i rätstickning med grova stickor blir riktigt fint. 

Marks & Katten, ett märke med gamla anor

Marks & Kattens grundades redan 1885 och är från start ett företag som säljer garn och egna mönster. Deras produkter är av hög kvalitét och stickmönstren är tydliga och anpassade till den svenska marknaden.

Att sticka i ull och lin

Garn i ull och lin ger plagg med visst fall. Det är garn som passar bra till tröjor, koftor, sjalar men också till mössor, filtar och en hel del annat.

Många blandkvaliteer består av ull och syntet. Här har syntetfibrerna bytts ut mot naturliga fibrer, lin. Det gör garnet i ull lite slitstarkare, men det ger också garnet en annan lyster, lite hårdare yta och tyngre.

Stickmönster

Det finns ett antal mönster som Marks & Kattens tagit fram enbart med tanke på garnet Wera.  Men där finns också ett stort antal andra mönster som kan användas. Stickmönster med tjocklek Sport  eller Fingering (ca 26 m = 10 cm) med stickor 3 mm passar till garnet Wera.

Hur tvättar man garnet Wera?

Garnet Wera mår bäst av att tvättas för hand. Det går också att tvätta det i handtvättningsprogrammet i maskin. Rekommendationen är dock handtvätt.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen