Fri frakt över 600 kr  (ord. 49 kr)
  Snabb leverans (1-3 dagar)

Finull Delsbo Garn

Otvättad (bara grundtvättat)  ullgarn fån KRAV-märkt gård

Ullen kommer från en granngård till Delsbo Garnlagret. Hela gården är kravmärkt och ullen likaså. Ullen kommer från rasen finullsfår, vilka ger ett mjukt ullgarn, i närheten av merinoull. 

Det vita garnet är lite tunnare än det bruna. Vi har 1-trådigt och 2-trådigt garn.

Uppskattat garntjocklek ca m per 100gr:

1-tr vit 430
1-tr brun 400
2-tr vit300
2-tr brun 250

 

Färg och tjocklek

Det är ett litet parti och garnet är helt ofärgat. Därför finns vitt och brunt. Liksom fårens naturliga färger så skiftar garnet i nyanser beroende på vilket får ullen kommer ifrån och var på fåret ullen är klippt. Garnet skiftar också lite i tjocklek. Det är av samma orsak : vilket får det är och var på fåret ullen är klippt. 

Att sticka i otvättad ull

Mycket av djurets naturliga fett är kvar i ullen. Att sticka i tvättad ull är behagligt. Det luktar mycket ull och händerna blir lena och mjuka. Bättre hudvård kan man inte få. 

Tvättråd

När du stickat färdigt är det dags att tvätta. Tvätta för hand i lite såpa eller ulltvättmedel och ljummet vatten. Vrid inte plagget  Rör inte om för mycket utan krama det istället. En del av fettet kommer försvinna och det vita garnet kommer se vitare ut. Lägg plant att torka och forma lätt. Plagget kommer få en fin lyster och bli mycket mjukt. Mycket naturligare än så här kan det inte bli.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen