Frakt från 35 kr  Fri frakt över 750 kr 
  Snabb leverans (1-3 dagar)

Carla by Permin

Mönster till Carla by Permin 

  • Material: 50% bomull och 50% modal
  • Nystan:50gr =  120 meter
  • Masktäthet: 21-22 maskor x 28-30 varv
  • Stickor: 3½ mm – 4 mm
  • Tvätt: 30 grader

 

Carla by Permin  

Carla by Permin   är ett garn i bomull och modal. Garnet är tillverkat i Italien. Modal är viscose som är tillverkad av cellulosa från bokträd, vilket innebär att det är ett garn i enbart naturliga fibrer.

Fint spunnet garn

Det här garnet består av flera tunna spunna trådar. Dem har man spunnet tillsammans och vridit 2 varv. Den fina spinningen gör att garnet håller ihop bra och det underlättar din stickning eller virkning. Glansen på modalen dämpas av den matta bomullen Blandningen av bomull och modal ger garnet en vacker lyster.

Stickor 3-4 mm

De stickor som rekommedneras till Carla by Permin  är stickor 3,5 – 4 mm,.Det ger en masktäthet på 21-22 m på 10cm. Men vilka stickor man använder är bara en rekommendation. Stickar du hårt kan du få gå upp en storlek i stickor och stickar du löst kan du få använda tunnare stickor.

Mönster till Carla by Permin

M kan använda andra mönster som passar till stickor 3,5 – 4 mm och har masktätheten 21-22m x 28-30v =10 x 10 cm än de se som Permin föreslår till garnet. Permins mönster beskriver exakt och är helt anpassade till garnet Carla.

Färgkartan i Carla by Permin

Färgkartan i Carla består av de traditionella , beige och bruna nyanser. Men här finns också klara färger som röd. Det finns möjligheter till flera olika färgkombinationer.

Tvättråd

Enligt Permins tvättråd så kan man tvätta stickade eller virkade plagg i Carla i maskin 30gr. Man bör tvätta plagget i rikligt med vatten då det kan fälla överskottsfärg. Man bör inte använda sköljmedel till stickade plagg och inte heller torktumla dem. 

Modal

LENZING™ Modalfibertyper är certifierade som komposterbara och biologiskt nedbrytbara, så att de helt kan återvinnas till naturen. Man gör ansträngningar för att maximera lösningsmedelsåtervinningen, återvinna processvatten, återvinna oanvända komponenter och optimera användningen av förnybar energi. Lenzing arbetar kontinuerligt med att göra produktionen mer hållbar och minska miljöpåverkan så mycket som möjligt.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen