Så här gör du tofsar med Pom Pom

Du behöver:

En Pompom (två delar)
Sax
Garn
 
En PomPom består av två delar, alldeles lika. Man kan öppna dem så att de blir fyra halvor som sitter ihop två och två. För att göra det måste du öppna det lilla låset som håller ihop dem. Öppna PomPom-delarna.

 

 

Sätt PomPom-delarna mot varandra, typ rygg mot rygg. 

 

 

Du kan inte sätta fast delarna med varann, utan du håller ihop dem med din hand. Håll i den ena halvan och linda garn runt den andra. När du tycker att den delen har fått tillräckligt med garn, så klipper du av ändan. Fortsätt att göra den andra halvan likadan. Försök att få garnet lindat så jämnt som möjligt. Klipp av garnet.

 

 

När du är nöjd, så ska du stänga ihop halvorna. Lås PomPomen med det lilla låset. Var försiktig och använd inte våld. Då kan PomPom-låset gå sönder.

 

 

 
Ta saxen och klipp upp garnet emellan de två PomPom-delarna. Se till att allt garnet är klippt. Ibland kan det vara lite trögt. Ta då färre garn-trådar i taget och klipp. Klipp garn-tofsen hela vägen runt.

 

 

Ta en tråd och knyt den runt tofsens garn-trådar genom att föra tråden runt i springan mellan de två PomPom-delarna. Se till att tråden kommer allra längst in i mitten och knyt hårt. Vira gärna flera varv runt.  

När du knutit runt så ska du öppna de små låsen och dela PomPom-delarna till halvor. Kontrollera att du knutit ihop tofsen ordentligt. Ta bort PomPom-delarna helt.

 

 

 

Om det sticker ut några garn trådar kan du klippa lite. "Frisera" tofsen. Rufsa till den lite.

Så där. Nu är tofsen färdig att användas på mössor, sjalar, pynt, som kattleksak och mycket annat.

 
Här kan du köpa PomPom

 

Produkter
Övrigt
Kundtjänst

Varmt välkommen att kontakta oss.

delsbogarn@mickelnirs.se

+46 (0)72 555 61 10

Betalsätt
Klarna