Viking Bris

 

 

Om garnet

Viking bris är ett garn i alpacka, merinoull och polyamid. Garnet är ett blow-garn, d v s garnfibrerna har blåsts in i ett nät av nylon. Det gör garnet mycket luftigt och mjukt. Viking Bris är ett tjockt garn som stickas bäst med stickor ca 7mm.  Det passar till tröjor, koftor, men även till mössor, halsdukar och liknande. 

Innehåll:60% Baby Alpaca, 11% Merino ull, 29% Nylon
Nystan50 gr = 150 m
Stickor7 mm
Masktäthet:12 m = 10 cm slätstickning med stickor 7mm

 

Alpackaull

Garnet tillverkas av alpackaull som kommer från djuret alpacka. Det är ett sydamerikanskt kameldjur som från början levde i Anderna. Nu finns de som tamdjur över hela världen, även i Sverige. Ullen innehåller inte lanolin (en sorts fett närmast huden), vilket fårull gör. Deras ullfibrer är inte fjälliga, utan släta. Det gör att man inte tycker att alpackaullen sticks, till skillnad från fårull som kan göra det.  Liksom fårullen, så behövs det inte tvättas varje dag. Ullen är smutsavvisande. Alpackaull är mycket värmande samtidigt som det är luftigt.

Merinoull

Merinoull är en ull som kommer från merinofåret. Den ger mycket fin ull i bra kvalité. 

Polyamid

Polyamid är samma sak som nylon. Det tillverkas av olja, och alltså en plastprodukt. Polyamid är mycket vanliga i klädindustrin.


 

Färger

 

 

   
 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

  Här kan du köpa Viking Bris

 

 

 

 


 

 

 

 

 Stickmönster

 

 

 

 

 

 

 

 

  Här kan du köpa Viking Bris och mönster

 

 

Produkter
Övrigt
Kundtjänst

Varmt välkommen att kontakta oss.

delsbogarn@mickelnirs.se

+46 (0)72 555 61 10

Betalsätt
Klarna