Alice by Permin

 


Om garnet

Alice by Permin är ett garn i alpacka och polyamid. Garnet har mycket luft i sig och gör det lite fluffigt. Det är kedjespunnet. Kedjespinningen gör garnet mycket lättstickat. inga trådar far iväg. Alice stickas med stickor ca 8mm. Det passar bra till tröjor, koftor, mössar, halsdukar och liknande. 

Alpackaull

Garnet tillverkas av alpackaull som kommer från djuret alpacka. Det är ett sydamerikanskt kameldjur som från början levde i Anderna. Nu finns de som tamdjur över hela världen, även i Sverige. Ullen innehåller inte lanolin (en sorts fett närmast huden), vilket fårull gör. Deras ullfibrer är inte fjälliga, utan släta. Det gör att man inte tycker att alpackaullen sticks, till skillnad från fårull som kan göra det.  Liksom fårullen, så behövs det inte tvättas varje dag. Ullen är smutsavvisande. Alpackaull är mycket värmande samtidigt som det är luftigt.

Polyamid

Polyamid är samma sak som nylon. Det tillverkas av olja, och alltså en plastprodukt. Polyamid är mycket vanliga i klädindustrin.

Kedjespinning

Kedjespunnet garn kan liknas med en sorts hopflätning av tunna trådar, till skillnad mot vanlig spinning då trådarna är ihopsnurrade. I kedjespunnet garn är trådarna ofta väl fästa i garnet. Det är sällan någon tråd går sin egen väg. Vid vanlig spinning kan det hända att garnet delas. 

 

 


 

 

Färger

 

   
  

 

 

 

 
   

 

 

  Här kan du köpa Alice by Permin 

 

 


 

 

 Stickmönster

Stickmönster topp

 

 

 

 

 

 

   

   

   

 

 

  Här kan du köpa Alice by Permin 

Garn och mönster 

 

 

Produkter
Övrigt
Kundtjänst

Varmt välkommen att kontakta oss.

delsbogarn@mickelnirs.se

+46 (0)72 555 61 10

Betalsätt
Klarna