Frakt från 35 kr  Fri frakt över 750 kr 
  Snabb leverans (1-3 dagar)

Denim Melange

 

Austermann Denim Melange

  • 15% återvunnen bomull
  • Behagligt mjuk med viscose (Lyocell)
  • Bra garn för luftiga hål- och strukturmönster
  • Softa, dämpade naturliga färger - blåmelerad effekt på grund av andelen jeans
Garn65% bomull, 35% viscose (Lyocell)
Nystan50gr = 160m
Stickor3-4 mm
Masktäthet22m x 32v = 10 x 10 cm

 

Denim Melange - ett naturligt garn

Denim Melange är ett garn i bomull och viscose. 15% av materialet består av återvunnet material, från jeans. Det är de fibrerna som ger garnet dess mixade utseende med lätta jeansblå inslag i garnet.

Vad är Lyocell

Viscose (Lyocell) är ett material som är gjord av naturligt material, oftast trä såsom gran eller bok. Den kan också tillverkas av bambu, mjölk majs mm. Ett annat namn för Lyocell är Tencell

I tillverkningsprocessen går det åt en del kemikalier, icke giftiga lösningsmedel. Tillverkningen av Lyocell sker i ett slutet kretslopp där kemikalierna återanvänds. Koldioxidutsläppen vid tillverkningen av Lyocell är mindre än den för bomull. Likaså är kemikalieutsläppen mindre för Lyocell än bomull.

Lyocell är mjuka, lite glansiga fibrer. Stickade eller virkade plagg i Lyocell ger ett fint fall. Det är dock lite känsligt för väta och bör tvättas med korta skonsamma tvättmaskinsprogram eller för hand.

Här kan du läsa mer om Lyocel>>

Ett garn lätta sommarkläder

Denim Melange är sommarsvalt och passar bra till toppar och andra lätta kläder, speciellt bra till hålmönster och strukturmönster.  Till garnet passar stickor 3-4 mm bäst. Tunnare stickor ger en tätare struktur. Grövre stickor ger plagget en luftigare känsla. 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen