Lace

DROPS Lace är en exklusiv blandning av 70% babyalpaca och 30% mullbär silke, spunnet till ett 2-trådigt garn med en löplängd på 800 meter per 100 gr nystan. Ett nystan skall räcka till ett större projekt.

Garnfibrerna är obehandlade, vilket innebär att de enbart har tvättats, och inte utsatts för någon kemisk behandling innan färgning. Detta lyfter bäst fram garnets naturliga egenskaper och ger bättre form och textur.

DROPS Lace är ett lacegarn när det är som bäst: fantastisk fint och utroligt mjukt. Plagg i denna kvalitet får ett luftigt utseende och en himmelsk känsla. Gör enkla sjalar, axelvärmare och halsdukar med avancerade och vackra hålmönster.

Även om den angivna stickfastheten är mindre, rekommenderar de flesta mönster med hål tjockare stickor eller virknålar, så hålmönstret blir synligt. Beroende av vilket resultat du önskar kan tjockleken på stickorna variera.

DROPS Lace har mixfärger, detta innebär att ullen är producerad genom att färgerna kardas tillsammans innan garnet är spunnet, vilket ger en fin mixeffekt.

Made in Peru

 
Innehåll: 70% Alpacka, 30% Silke
Vikt/längd: 100 gram = ca. 800 meter
Rekommenderade stickor: 3 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 28m x 34v
Produkter
Övrigt
Kundtjänst

Varmt välkommen att kontakta oss.


info@delsbogarn.se
 

+46 (0)72 555 61 10

Betalsätt
Klarna